Szuvenír vélemény

Mitől érzi jól magát egy külföldi nálunk? Megteszünk-e mindent a boldogulásáért? Úgy tesszük ezt, hogy közben mi is jól érezzük magunkat? Gondolatok és ötletek az egyik legfontosabb iparágunkról. Mert ne feledjük, "a turizmus bevételei örvendetesen növekednek"!

Facebook

Friss topikok

2012.07.01. 12:47 Folqa

Szuvenír vélemény - ars poetica

Mikor elindul egy blog, akkor sosem árt összeírni, hogy mi is a cél, miről is fog szólni. Ettől persze még könnyen módosulhat az egész, változhat a létrehozói szándék, és eltérhet a befogadói percepció is: ha mondjuk irónikus blogokat félreért a közönség, vagy szándékoltan ál- és rémhíreket átvesz az MTI.

Esetünkben erről remélhetőleg nem lesz szó. A téma a turizmus, annak örömteli és elkeserítő hazai történései. A mód, ahogy bánunk a vendégeinkkel - vagy esetleg ahogy bánnunk kéne. Vendéglátás, gasztronómia, szórakozás, szállás, szuvenír, Hungarikumok, pro és kontra.

Igyekszünk sallangmentesen, a fölösleges modorosságtól, áltudományos okoskodásoktól mentesen művelni ezt az egészet. Főleg mert mi sem értünk hozzá, csak műkedvelői vagyunk, és ezen a területen tevékenykedünk, márkamenedzsment és kereskedelem a szakmánk. Promóciós indíttatású posztok kizárva, vagy ha majd akad ilyen, jelezzük elköteleződésünket. Néha lájkvadász módon fogunk megkérdőjelezni bizonyos magyar turisztikai hiedelmeket, még akkor is, ha esetleg a döntéshozók helyében mi sem feltétlenül tudnánk azonnali és jobb megoldást. Előre elismerjük: mindenre akad szakszerű válasz, csak éppen a szakszerű válasz sokszor nem kielégítő, nem előremutató, és egyetlen célt képvisel: mindent hagyni a régiben, kényelmesen. Ezzel el is jutottunk blogunk fő céljához: közösen megváltoztatni a megváltoztathatatlant.Mert kell a turisztikában is a szemléletváltás, alkalmazkodás, együtt gondolkodás, cselekvés.

Utóirat: aki kommentben szeretné jelezni, hogy a "szuvenír vélemény" megfogalmazás az helytelen, és valójában "szuverén vélemény", azt ezúton kérjük: ne tegye. Tudjuk.

Címkék: turizmus magyar szuvenír vendéglátás ars poetica souvenir folqa


A bejegyzés trackback címe:

https://folqa.blog.hu/api/trackback/id/tr824671029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása